De voet

“Onze voeten zijn complexe structuren, met 26 verschillende botten en 33 gewrichten die alle met elkaar verbonden zijn.”

 

De botten en gewrichten van onze voeten worden door veel verschillende banden en spieren in balans en in beweging gehouden. Voeten dragen ons lichaamsgewicht, deze belasting kan tijdens het lopen, springen, sporten, tot een veelvoud van het lichaamsgewicht oplopen. Vooral bij over- of foutieve belasting (of door afwijkingen van de stand van de voet) kunnen problemen met staan, lopen of de stand van de tenen ontstaan. 

We onderscheiden in de anatomie de voorvoet (tenen, bal van de voorvoet), de middenvoet (met middenvoetsbeentjes), de voetwortel (met voetwortelbeentjes) en het sprongbeen / enkelgewricht. Het heeft over de lengte en de breedte “boogvormige” structuren die aan de stabiliteit bijdragen.

Blessures van voet en enkel leiden tot (bewegingsafhankelijke) pijnklachten en klachten bij het belasten en lopen, soms zelfs in rust. Daarnaast kunnen deformaties van de voet en tenen optreden. In principe zijn de meeste problemen van voeten en enkel conservatief (bijvoorbeeld met steunzolen) te behandelen.

Aandoeningen van de voet

Hielspoor

“Hielspoor is een overbelasting van de voet en een hardnekkig ziektebeeld. Een operatie bij hielspoor is echter een UITZONDERING!”

Lees meer

Hielspoor door een Haglund-Exostose

“Een Haglund-exostose is herkenbaar door een zwelling op de achterkant van de hak (basis achillespees), deze zwelling geeft zelden klachten, maar is (in röntgenfoto’s) vaak een “toevallige bevinding”. Een behandeling is niet nodig, zolang geen klachten bestaan.”

Lees meer

Orthopedie Neuenhaus

Bel ons

+49 5941 9898580

Mail ons

praxis@orthopaedie-neuenhaus.de

Praktijklocatie

Haupt Straße 43
49828 Neuenhaus
Duitsland

Neem contact met ons op

©2019-2023 • Orthopädie Neuenhaus

Impressum  •  Datenschutz  •  Log In