Behandelingen met injecties: Cortison, Hyaluronzuur en „Eigen-bloed-therapie”

„Een behandeling met injecties is een goed alternatief, indien een operatie (nog) geen optie is voor Uw (gewrichts)klachten.”

Veel klachten van ons houdings- en bewegingsapparaat zijn op overbelasting of foutieve belasting terug te herleiden, of komen door “slijtage” (arthrose). Vaak kan hier een medicamenteuze behandeling of fysiotherapie uitkomst bieden, maar indien dit niet voldoende is kan over gegaan worden tot een behandeling met injecties. Veelgebruikte middelen hiervoor zijn cortison (een ontstekingsremmer), hyaluronzuur of “eigen-bloed-therapie” (Platelett-Rich-Plasma (PRP)). 

Wij hebben op deze pagina de verschillende mogelijkheden, met de ziektebeelden waar deze uitkomst kunnen bieden, samengevat. De verschillende ziektebeelden hebben wij ingedeeld in artrose (slijtage) en tendinopathieën (pees- en spierblessures). Voorbeelden van artrose is bijvoorbeeld een versleten heup of knie, onder een tendinopathie valt een tennis-/golfersarm, chronische achillespeesblessures en hielspoor.

Vraag gerust Uw eigen orthopeed bij Uw volgende bezoek welke behandeling voor U de meest optimale is, en of dit over Uw “Krankenkasse” vergoedt wordt of dat hiervoor een bijbetaling noodzakelijk is.

Behandelingen met injecties

Orthopedie Neuenhaus

Bel ons

+49 5941 9898580

Mail ons

praxis@orthopaedie-neuenhaus.de

Praktijklocatie

Haupt Straße 43
49828 Neuenhaus
Duitsland

Neem contact met ons op

©2019-2023 • Orthopädie Neuenhaus

Impressum  •  Datenschutz  •  Log In