Orthopedie Neuenhaus: competentie, nauwkeurige diagnostiek en service.”

Wij streven ernaar om zorg te leveren naar de modernste standaarden / richtlijnen en de meest recente wetenschappelijke bevindingen.

 Dit doen we door middel van regelmatige bijscholingen en hospitaties, door deelname aan verschillende vakgenootschappen en door samenwerking met kwalitatief hoogwaardige zorgpartners.

Een compleet, adequaat onderzoek naar Uw klachten, nauwkeurige diagnostiek en een goede, snelle service zijn onze basisprincipes waarmee we U gericht van Uw klachten afhelpen!

Bij het maken van beslissingen of het bepalen van een behandelinn staat het welzijn van onze patienten altijd voorop!!

Diagnostiek

Wij maken in onze praktijk gebruik van de meest moderne onderzoeksmethoden.

Hiervoor hebben wij de mogelijkheid van een echo-onderzoek van gewrichten, spieren, pezen en wekedelen. Daarnaast kunnen we met onze moderne röntgeninstallatie een breed spectrum aan röntgenonderzoek aanbieden.

Onze nieuwe, digitale röntgeninstallatie levert beelden met een hoge beeldkwaliteit, tegen een duidelijk mindere röntgenstralingsbelasting. Daarnaast levert onze moderne Dexa-Scan (DXA technologie) nauwkeurige botdichtheids-/osteoporosemetingen, eveneens bij een duidelijk mindere röntgenstralingsbelasting.

Dit is van voordeel voor U, en voor onze medewerkers!

 

Via onze zorgpartners staan daarnaast een breed scala aan aanvullende onderzoeksmogelijkheden ter beschikking:

  • MRI en CT-Scan
  • Pet CT-Scan
  • Skeletscintigrafie
  • Leukocytenscintigrafie
  • Het complete spectrum aan bloedonderzoeken en -bepalingen

Therapie

Ons team behandelt klachten van het totale bewegingsapparaat, naar de nieuwste richtlijnen en standaarden.

Onze speerpunten zijn het orthopedische operatieve spectrum (dagbehandeling en ziekenhuisopname (Antonius Ziekenhuis Gronau), zoals bijvoorbeeld
– Heupvervanging, bij voorkeur door middel van een voorste (ventrale) benadering (“nieuwe heup”)
– Knie- en schoudervervanging (“nieuwe knie of schouder”)
– Kijkoperaties van knie, schouder en enkel
– Recontructieve gewrichtsoperaties, zoals bijvoorbeeld een “nieuwe kruisband” of MPFL-plastiek
– Correctie van O- of X-benen
– Voet- en handchirurgie, bijvoorbeeld bij een Hallux Valgus, hamertenen, artrose van de grote teen, carpaal-tunnel-syndroom

Ook voor een puur conservatieve behandeling van Uw klachten (door middel van injecties) of een botdichtheids-/osteoporosemeting bent U bij ons aan het juiste adres!

Operaties: dagbehandeling en opname

Als een conservatieve behandeling geen verlichting meer biedt, of als U (bijvoorbeeld door een ongeval) een snelle behandeling nodig bent, bieden wij een breed spectrum aan operatieve behandelingen aan.

Voorbeelden hiervan zijn:
– Heupvervanging, bij voorkeur door middel van een voorste (ventrale) benadering (“nieuwe heup”)
– Knie- en schoudervervanging (“nieuwe knie of schouder”)
– Kijkoperaties van knie, schouder en enkel
– Recontructieve gewrichtsoperaties, zoals bijvoorbeeld een “nieuwe kruisband” of MPFL-plastiek
– Correctie van O- of X-benen
– Voet- en handchirurgie, bijvoorbeeld bij een Hallux Valgus, hamertenen, artrose van de grote teen, carpaal-tunnel-syndroom

Onze partner voor het doorvoeren van deze operaties is het St. Antoniushospital in Gronau. Daar wordt U (naast Uw bekende specialist uit onze praktijk) door het team van de collega’s van de Afdeling voor traumatologie en orthopedie ondersteund.

Conservative artrosebehandlung mit Hyaluronzuur en "Eigen-bloed-therapie" (PRP)

Een nieuwe heup, knie of schouder is de laatste optie bij een eindstadium artrose. Alternatief voor een operatie is een conservatieve behandeling met medicijnen (onstekingsremmers, NSAID’s), beweging / sport / fysiotherapie, bandages, acupunctuur of cortison-injecties.

Indien ondanks deze behandelingen klachten blijven bestaan en bent U (nog) geen operatiekandida(a)t(e), dan kunnen injecties met hyaluronzuur of een “eigen-bloedtherapie” (PRP) wellicht verlichting bieden.

Wij informeren U graag over de mogelijkheden!

Botdichtheid-/Osteoporosemeting en behandeling

Osteoporose, ook wel “botontkalking” genoemd, kenmerkt zich door een versnelde botafbraak met toenemende leeftijd.

Voortekenen of symptomen bestaan hier typisch gezien niet bij. Het kan echter in een verder stadium tot “spontane” botbreuken leiden, zonder voortekenen! Een struikelpartij, “door de rug gaan”, vertillen of zelfs krachtig hoesten.

Op onze osteoporose pagina vindt U alles met betrekking tot de diagnostiek en behandeling van osteoporose, en hoe wij U hierin ondersteunen kunnen.

Sportgeneeskundig onderzoek en behandeling

Voor behandeling van sportongevallen, voor een goede raad of een plan met betrekking tot opbouw van beweging en belasting (bijvoorbeeld in het kader van een revalidatie, na een ongeluk of botbreuk) bent U bij ons aan het goede adres.

Ons team heeft meer als 20 jaar ervaring in de sportgeneeskunde, zowel in amateursport als professionele sport.

Ons staat een breed spectrum aan diagnostische en behandelingsmogelijkheden ter beschikking, waarbij in het bijzonder de “eigen-bloedtherapie” (PRP) of Hyalotend-injecties een bewezen effectieve, nieuwe aanvullende mogelijkheid is bij pees- en spierproblemen. 

Injecties van de wervelkolom, bovenste en onderste extremiteiten

Ter verlichting van klachten bij (slijtage)klachten van de rug of hernia’s hebben wij de beschikking over een scala aan conservatieve behandelmethoden.

Op de eerste plaats staan de “niet-invasieve” maatregelen zoals fysiotherapie, maar ook sport- en bewegingsopbouw om kracht en uithoudingsvermogen van de wervelkolom op te bouwen. Soms zijn de klachten echter zo extreem, dat bewegen (en dus sport) een probleem wordt.

In dit geval kan een injectiebehandeling aan de wervelkolom of bekken verlichting brengen. Voorbeelden hiervan zijn:
– Facettengewricht injecties
– Injecties van het SI-gewricht
– Paravertebrale injecties en triggerpoint infiltraties (TPI)
– Sacrale periduale injecties
– Injecties van gewrichten van de bovenste en onderste extremiteiten met cortison, hyaluronzuur of “eigen-bloedtherapie” (PRP).

Wir in der Orthopädie Neuenhaus bieten für diesen Fall verschiedene Injektionsbehandlungen an, um Ihre Schmerzen zu lindern, Ihre Beweglichkeit und Mobilität wieder herzustellen.

Orthopedie Neuenhaus

Bel ons

+49 5941 9898580

Mail ons

praxis@orthopaedie-neuenhaus.de

Praktijklocatie

Haupt Straße 43
49828 Neuenhaus
Duitsland

Neem contact met ons op

©2019-2024 • Orthopädie Neuenhaus

Impressum  •  Datenschutz  •  Log In