Welkom in onze praktijk!

“Wij staan garant voor kwalitatief hoogwaardige zorg, competentie en goede service.”

Filosofie

In onze praktijk bieden wij U (orthopedische) zorg op het hoogst denkbare niveau, op basis van de meest actuele stand van kennis van de geneeskunde en wetenschap.  

Dit wordt mogelijk gemaakt door regelmatige (bij)scholing, deelname aan congressen, lidmaatschappen van de vereiste vakgroepen en door middel van samenwerkingsverbanden met kwalitatief hoogwaardige partners. Vakkennis, nauwkeurig onderzoek / diagnostiek en oog voor de patiënt zijn voor ons de basis van een optimale behandeling! Het welzijn en de mening van onze patiënten staat voor ons ten aller tijde op nummer een.

Diagnostiek

In onze praktijk staan wij garant voor de meest moderne en nauwkeurigste diagnostische methodes.  

Naast echografisch onderzoek van spieren, pezen, wekedelen en gewrichten bieden wij het complete spectrum aan röntgendiagnostiek en (bijvoorbeeld) botdichtheidsmetingen aan. 

Onze moderne (digitale) röntgeninstallatie en botdichtheidsscan leveren kwalitatief hoogwaardige röntgenfoto’s en nauwkeurige resultaten, tegen een significant lagere stralingsbelasting. Dit is een groot voordeel voor zowel U als patiënt, als voor onze medewerk(st)ers.

Daarnaast bieden wij via onze partners de volgende onderzoeken aan:  

  • MRI-scan
  • Computertomografie (CT-scan)
  • Pet-CT-scan
  • (Leukocyten)Scintigraphieën
  • Bloedonderzoek

Therapie

Ons team behandelt Uw problemen van houdings- en bewegingsapparaat met kennis (en behulp van) de nieuwste technieken. Wij staan garant voor een zorgvuldige analyse van Uw klachten, om vervolgens gezamenlijk een voor U passende behandeling te starten. Hieronder vindt U een overzicht van onze belangrijkste speerpunten: 

Operaties: opname en dagbehandeling

Als het moment daar is dat een “afwachtende houding” voor U geen hulp meer biedt, of als U (bijvoorbeeld door een ongeval) accuut hulp nodig bent, bieden wij een breed scala aan operatieve (orthopedische en traumatologische) behandelingen aan. Dit kan zowel in het kader van een ziekenhuisopname als dagbehandeling plaats vinden.

Wij werken hierin samen met het St. Antoniushospital in Gronau. Hier wordt U (naast Uw “eigen” orthopeed van Orthopädie Neuenhaus) door het competente chirurgische team onder leiding van Chef du Clinique Dr. med. Richard Buchen tijdens Uw verblijf met raad en daad bijgestaan.

Behandeling van arthrose: hyaluronzuur en "eigen-bloed-therapie"

Een “nieuw gewricht” of gewrichtsprothese is een duurzame oplossing voor Uw arthroseprobleem, maar tegen de operatie wordt vaak (uit persoonlijke of practische overwegingen) enorm op gezien. Hoewel de levensduur van een gewrichtsprothese op het moment zeker 10-20 jaar is, is ons streven om het tijdstip van de operatie zo lang mogelijk uit te stellen. Hiervoor staan ons veel alternatieven ter beschikking, bijvoorbeeld een medicamenteuze behandeling (NSAID’s), gewichtsreductie / beweging, fysiotherapie, bandages, acupunctuur en injecties met cortison.

Komt U desondanks toch niet verder? Of bestaat bij U een beginnende arthrose, zodat een operatie voor U (nog) geen optie is? Een St. Antoniushospital in Gronaubehandeling met hyaluronzuur of “eigen-bloed-therapie” zou een goede optie voor U kunnen zijn! Vraag Uw orthopeed gerust hiernaar bij Uw volgende bezoek.

Osteoporose: diagnostiek en behandeling

Osteoporose, ook wel “botontkalking” genoemd, wordt veroorzaakt door een (leeftijdsafhankelijke) afname van de botdichtheid, door een versnelde afbraak (en verlangzaamde opbouw) van botweefsel. Door de verstoorde balans tussen aanmaak en afbraak neemt met de leeftijd de botdichtheid (en stevigheid van Uw skelet!) af.

Er zijn geen waarschuwingssignalen of voortekenen voor het ontwikkelen van osteoporose, de gevolgen kunnen echter groot zijn. Zo kunnen er (spontane) botbreuken ontstaan, door relatief onschuldige handeligen: een ongelukkige val, een zware doos optillen of zelfs krachtig hoesten.

Op onze osteoporose-pagina ervaart U meer over het ziektebeeld en de behandelig van osteoporose, en leest U hoe wij U met ons team hierin kunnen begeleiden en ondersteunen.

Behandeling met injecties van wervelkolom en bekken.

Voor de behandeling van (slijtage gerelateerde) klachten van rug en bekken, staan ons verschillende behandelmethoden ter beschikking. Typischerwijze limiteren deze klachten zichzelf en benodigen deze oefening en bewegingstherapie, zodat (spier)kracht en uithoudingsvermogen opgebouwd worden. Maar wat gebeurt er, als de klachten zo heftig zijn dat U niet meer normaal kan belasten en bewegen? Dan ontstaat een viscueuze cirkel van toenememde immobiliteit en daarop toenemende klachten, waar men op eigen kracht vaak niet overheen komt.

Wij bieden in onze praktijk in dit geval behandelingen met injecties aan, om Uw belastbaarheid en beweeglijkheid weer enigszins te herstellen. Dit kunnen injecties in de facetgewrichten zijn (of tussenwervelgewrichten) of het SI-gewricht. In het geval van een hernia profiteert U mogelijk van een sacrale (epidurale) injectie. Vraag gerust Uw orthopeed naar de mogelijkheden!

Sportgeneeskunde

U bent bij ons aan het juiste adres voor de behandeling van sportgeneeskundige problemen, alsmede adviezen met betrekking tot revalidatie of opbouw van sport en beweging (bijvoorbeeld na een ongeluk of blessure).

Ons team heeft bij elkaar meer als 15 jaar ervaring met sportgeneeskunde, zowel in de amateursport als ook professioneel (orthopedische begeleiding duitse paralympics-team).

Ons staat een breed spectrum aan onderzoeks- en behandelmethoden ter beschikking, in het bijzonder de “eigen-bloed-therapie” (bij spier- en peesproblemen) is hierin een relatief nieuwe maar veelbelovende aanvulling!

Natuurgeneeskunde, Chiropractie

Ter ondersteuning van bovengenoemde behandelingen, bieden wij bij chronische (rug)klachten, arthroseklachten, etc. onder andere chiropractie en acupunctuur aan. Vraag Uw orthopeed bij Uw volgende bezoek gerust welke behandeling voor U de meest optimale is.

Orthopedie Neuenhaus

Bel ons

+49 5941 9898580

Mail ons

praxis@orthopaedie-neuenhaus.de

Praktijklocatie

Haupt Straße 43
49828 Neuenhaus
Duitsland

Neem contact met ons op

©2019-2021 • Orthopädie Neuenhaus

Impressum  •  Datenschutz  •  Log In