Osteoporose

“Indien een of meerdere risicofactoren op U van toepassing zijn, moet U met Uw arts over Uw persoonlijke osteoporoserisico praten! 

Osteoporose is een systemische ziekte die de botten zwakker maakt als U ouder wordt, wereldwijd behoort osteoporose tot de 10 meest voorkomende aandoeningen bij toenemende leeftijd. In Duitsland zijn zeker 7.000.000 patienten die aan Osteoporose lijden.

In de categorie van 50-plussers heeft circa 20% van de vrouwen een manifeste osteoporose. Ongeveer 20% van de patiënten zijn man. In Duitsland worden jaarlijks 885.000 nieuwe ziektegevallen beschreven. 

Ook jongere mensen kunnen Osteoporose ontwikkelen, vaak naar aanleiding van een secundaire Osteoporose, of ten gevolge van andere aandoeningen. 

Osteoporose, of botontkalking, wordt veroorzaakt door een verminderde botdichtheid door een verstoorde aanmaak en afbraak van botweefsel. Hierdoor neemt de totale botmassa met de leeftijd af. Hierbij is het gehele skelet betrokken, niet alleen bepaalde delen (bijv. enkel de wervelkolom).

Orthopedie Neuenhaus

Bel ons

+49 5941 9898580

Mail ons

praxis@orthopaedie-neuenhaus.de

Praktijklocatie

Haupt Straße 43
49828 Neuenhaus
Duitsland

Neem contact met ons op

©2019-2024 • Orthopädie Neuenhaus

Impressum  •  Datenschutz  •  Log In