Injecties met hyaluronzuur

"Geschikt voor: beginnende artrose (bijv. knieën, heupen en schouders)."

Hyaluronzuur is een natuurlijk bestanddeel van gewrichten, kraakbeen en gewrichtsvocht en wordt onder andere door kraakbeencellen en slijmhuid in het gewricht aangemaakt. Onder invloed van hyaluronzuur wordt het gewrichtsvocht taai en slijmachtig; hyaluronzuur is het eigenlijke “smeermiddel” voor de gewrichten. Bij artrose, ontstekingsreacties (ten gevolge van kraakbeenschade) of blessures neemt de aanmaak en de voorraad van hyaluronzuur in het gewricht af, waardoor minder “smeermiddel” in het gewricht beschikbaar is en schade aan kraakbeen en botten ontstaat. Door middel van een injectie met hyaluronzuur kunnen wij deze voorraad weer aanvullen en de nadelige gevolgen van een tekort aan hyaluronzuur (vermeerde wrijving in het gewricht wat leidt tot kraakbeenschade) afremmen of zelfs verminderen.

Injecties met hyaluronzuur kunnen bei artrose in een beginstadium of gevorderd stadium (chondromalacie graad II-IV) zonder relevante bijwerkingen klachten bij artrose (zoals pijn, bewegingsbeperking, zwelling, warmte en roodheid) significant verminderen. Onze ervaring (alsmede meerdere grote internationale studies) leert dat deze verbetering zelfs maanden tot jaren merkbaar kan blijven! Er is helaas echter ook een klein deel van de behandelde patiënten die weinig tot geen verbetering bemerken.

Bij een positief effect treedt een snelle verlichting van pijnklachten op, vermindering van gewrichtsvocht en zwelling en een duidelijk verbeterde beweeglijkheid en belastbaarheid van het gewricht. Veel patiënten zijn zelfs compleet klachtenvrij, voor een langere periode.

Een behandeling met hyaluronzuur wordt niet (geheel) door Uw “Krankenkasse” vergoedt. Hiervoor wordt een eigen bijdrage van 120 – 130 euro per gewricht gevraagd (of 200 – 220 euro voor twee gewrichten). Hiervoor krijgt U drie injecties, over een duur van 3 weken (1 injectie per week).

Orthopedie Neuenhaus

Bel ons

+49 5941 9898580

Mail ons

praxis@orthopaedie-neuenhaus.de

Praktijklocatie

Haupt Straße 43
49828 Neuenhaus
Duitsland

Neem contact met ons op

©2019-2023 • Orthopädie Neuenhaus

Impressum  •  Datenschutz  •  Log In