Sulcus-Ulnaris syndroom

"Door druk op de elleboogzenuw kan het tot tintelingen, een doof gevoel en verlammingsverschijnselen aan de binnenkant van de onderarm en vingers (pink, ringvinger) komen."

Een sulcus-ulnaris-syndroom ontstaat door een chronische druk- of overbelasting van de elleboog, waardoor de ellenboogzenug (nervus ulnaris) geprikkeld wordt. Omdat deze zenuw onbeschermd in een geultje van het bot vlak onder de huid ligt (“telefoonbotje”) is deze hiervoor gevoelig. Andere oorzaken kunnen een breuk van de elleboog zijn, of een ontwrichting, of vorming van littekenweefsel na een operatie.

 

CONSERVATIEVE THERAPIE:

In een vroeg stadium of bij geringe klachten, kan door het vermijden van druk en beweging verbetering optreden. Ook het gebruik van een bandage of drukontlasting kan helpen. Ook kan een injectie met bijv. cortison verlichting brengen.

 

OPERATIEVE THERAPIE:

Indien onder bovengenoemde maatregelen geen verlichting optreedt, KAN een operatie nodig zijn. Hierbij wordt de zenuw vrijgeprepareerd en bevrijdt uit het weefsel dat druk uitoefend. Ook kan de zenuw onder de huid naar een andere plek verplaatst worden (uit het “geultje” bij de elleboog) zodat hij bij beweging niet meer in de knel komt.

 

NA DE OPERATIE:

De elleboog wordt 7 – 14 dagen in een gipsspalk verbonden. Gedurende deze tijd mag de arm niet belast worden. Na 2 weken is de bewegelijkheid vrij, gedurende 6 weken moet zwaar tillen en belasten worden vermeden. Het beloop, de duur van de klachten na de operatie en verbetering van klachten zoals een doof gevoel en tintelingen is afhankelijk van hoe lang de klachten voor de operatie reeds bestonden.

Orthopedie Neuenhaus

Bel ons

+49 5941 9898580

Mail ons

praxis@orthopaedie-neuenhaus.de

Praktijklocatie

Haupt Straße 43
49828 Neuenhaus
Duitsland

Neem contact met ons op

©2019-2023 • Orthopädie Neuenhaus

Impressum  •  Datenschutz  •  Log In