Symptomen en gevolgen van Osteoporose

"Osteoporose geeft geen voortekenen of waarschuwingen!"

Een patiënt die aan Osteoporose lijdt, kunnen soms een “instabiel gevoel” in de rug aangeven, of “vage rugklachten” zonder tekenen van een hernia of anatomische problemen. Er zijn echter geen duidelijke waarschuwingssignalen, of voortekenen, dat een Osteoporose bestaat. Indien het echter tot (spontane) botbreuken komt, of door botbreuken zonder een adequaat trauma (het tillen van een zware doos, een onschuldige val), is het VOORKOMEN van complicaties van Osteoporose echter vaak niet meer mogelijk en beperkt een therapie zich tot het voorkomen van verdere schade aan botten (en gewrichten!).

Door osteoporotische breuken kan het (ongemerkt) tot het inzakken van rugwervels komen, welke tot vervorming van de wervelkolom lijdt. Hierdoor neemt de lichaamslengte af en “verkromt” de rug (en kan een “bochel” ontstaan). Dit kan tot pijnklachten bij het lopen, maar soms ook bij zitten of bewegen, leiden.

Door het “inzakken” van de wervelkolom kan ook de borstkas en de buik “ingedrukt worden”, en de borstkas, waardoor symptomen als kortademigheid of zuurbranden kunnen ontstaan.

Orthopedie Neuenhaus

Bel ons

+49 5941 9898580

Mail ons

praxis@orthopaedie-neuenhaus.de

Praktijklocatie

Haupt Straße 43
49828 Neuenhaus
Duitsland

Neem contact met ons op

©2019-2023 • Orthopädie Neuenhaus

Impressum  •  Datenschutz  •  Log In